Can Castellets

Al carrer Jaume I, davant de Can Quirzet, ja fa dies que hi ha moviment: un nou pas de vianants, puntals, tanques… Sembla que ben aviat estarà tot a punt per començar les obres que canviaran l’aspecte de tota la zona que envolta l’antiga masia de Can Castellets (1813), convertida en l’Escola Municipal de Música, i que ja va havia patit fa anys d’una no gaire encertada remodelació.

Malgrat els avantatges que representarà, entre d’altres, l’obertura del jardins i la connexió amb la zona del Mercat Vell, aquest ha estat un projecte que va sorgir amb molt poc consens i que va generar força polèmica. Aquesta, però, no es va fer massa palesa perquè amb la construcció de cinc sales de cinema soterrades sota la futura plaça, es pretenia donar resposta a una de les principals demandes ciutadanes. No obstant això, va ser una idea que va sobtar a molts, perquè va aparèixer enmig de la controvèrsia creada al voltant de la finalment desestimada Ciutat del Cinema, i de la reivindicació, encara vigent, de la recuperació de l’Ateneu Santboià.

Ara, que ja han posat fil a l’agulla, jo segueixo pensant el mateix, i continuo sense entendre-ho. Portem anys reivindicant cinemes a Sant Boi, però molts hauríem preferit un projecte que contemplés la remodelació i modernització de les sales de cinema ja existents (Ateneu Santboià, Ateneu Familiar), i que romanen tancades, a l’espera d’un futur encara incert. Però no hi ha hagut res a fer, era un projecte que sortia ja donat i beneit, sense possibilitat de debat ni de canvi.

El mur del carrer Jaume I és lleig, no ho nego, però em fa una mica de llàstima perdre la seva fesomia, i també una certa malfiança pel resultat de tot plegat, sobretot després de veure l’estil irracional d’algunes de les noves construccions del Nucli Antic.

Però bé, només ens queda esperar per veure’n el resultat, i dir-li adéu a la Font del Petó. 

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Can Castellets

  1. Francesc diu:

    Crec que veure’m obri els cinemes i els veure’m tancar i despres ens vendran la moto amb sales polivalents (que estan molt de moda), i si no al temps.
    Amb el fàcil que era recuperar els espais històrics dels ateneus, però clar la coherència esta un pel renyida amb govern municipal.

Els comentaris estan tancats.